Bulka na hamburger
Pokud preferujete domácí přípravu jídla a máte rádi hamburgery, toto je ten pravý recept pro vás. Domácí bulky na burger jsou nejen chutnější, ale také zdravější alternativou oproti kupovaným rožkům. Vyrobte si je sami podle tohoto jednoduchého receptu.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 50 g cukru
- 30 g čerstvého droždí
- 60 g masla
- 1 vejce
- 1 lžička soli
Nejnovější letáky
Postup
Do misky nastavte hladkou mouku, cukr a sůl.
Droždí rozdrobite do malé misky, přidejte lžičku cukru, lžičku mouky a trochu mléka. Vše dobře promíchejte a nechte vzejít kvásek.
Máslo rozpusťte a nechte zchladnout. V misce s moukou udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko, vykynutý kvásek, vejce a rozpuštěné máslo. Zpracujte těsto, nejprve vařečkou, poté ho hněťte rukama.
Hotové těsto nechejte kynout na teplém místě asi hodinu, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Poté z těsta vykrajujte kulaté placky, pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte je ještě asi 15 minut kynout.
Před pečením brioški potřete rozšlehaným vejcem a posypete sezamovými semínky.
Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut, dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu.