Buchty povidlové
Jemné, nadýchané pečené povidlové buchty, jako od babičky.
Ingredience
Koš
- 500 g hladká mouka
- 350 ml mléko
- 20 g čerstvé droždí
- 1 kus vejce
- 2 polévková lžíce krystalový cukr
- 50 g máslo
- 1⁄2 čajová lžička sůl
Obsah
- 250 g švestkový džem
Nejnovější letáky
Postup
Z mléka, kvasnic a cukru vypracujeme kvásek. Necháme kynout cca 15 minut.
Všechny suroviny dohromady promícháme. Já míchám v robotu 20 minut. Těsto musí být hladké a musí se odlepovat od stěn misky.
Po zamíchání necháme kynout 60 minut (já osobně, vždy vložím přikrytou mísu do trouby, ve které zapnu světlo).
Když těsto vykynulo, rozválíme ho, nakrájíme na malé čtverečky. Poté plníme džemem (můžeme zvolit i jinou náplň: tvaroh, nutellu, mák).
Tvarujeme buchty, které umísťujeme do pekáčku vystlaného pečícím papírem.
Buchty přikryjeme a necháme kynout ještě 20 minut.
Zatímco buchty kynou, předehřejeme si troubu.
Buchty pečeme 40 minut na 180 stupňů.
Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem a podáváme s teplým mlékem.
Vraťme se v čase, zpět do našeho dětství, díky těmto famózním pečeným buchtám.