Zdroj: dies-irae from Getty Images
Buchta s jogurtem
Tato jednoduchá a osvěžující nadýchaná bábovka s jogurtem je ideální pro lehké odpolední občerstvení nebo jako skvělý závěr vydatného oběda. Delikátně kyselý chať jogurt se nádherně spojuje s těstem a výsledná buchta je nadýchaná a vláčná.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek jogurtu
- půl hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 bal prášku do pečiva
- 1 bal vanilkového cukru
Nejnovější letáky
Postup
V misce smícháme hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a trochu soli.
Ve druhé misce ušleháme vejce s jogurtem a olejem a poté přidáme k suchým ingrediencím. Vše dobře promícháme.
Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na buchty.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Před vyndáním z trouby zkontrolujeme, zda je buchta propečená (pomocí špejle).
Po vyndání z trouby necháme buchtu vychladnout a poté můžeme podávat. Bublanina s jogurtem je na světě!