INZERCE
Zdroj: Petr Kazilek from Getty Images
Bublanina s rebarborou a jahodami
Bublanina s rebarborou a jahodami je tradiční letní dezert, který si zamilujete. Toto je klasická bublanina vyznačující se svým jemným těstem pokrytým vrstvou rebarbory a jahod. Chutná skvěle jak teplá, tak i studená.
INZERCE
Ingredience
porce
8
Těsto
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 1 ks vanilkový cukr
- 11⁄2 lžíce prášku do pečiva
- 2 ks vejce
- 200 ml mléka
- 100 ml oleje
Náplň
- 400 g rebarbory
- 300 g Jahod
- 50 g krupicového cukru na posypání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech o rozměrech 30x40 cm.
2. Krok
Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte cukr, vanilkový cukr, vejce, mléko a olej. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta. Těsto nalijte na plech.
3. Krok
Rebarboru a jahody omyjte a nakrájejte na menší kousky. Rozložte je rovnoměrně po těstě na plechu.
4. Krok
Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 35-40 minut, dokud bublanina není zlatohnědá. Poté vyndejte z trouby a ještě teplou posypte krupicovým cukrem.