INZERCE

Zdroj: Petr Kazilek from Getty Images

Bublanina s rebarborou a jahodami

Bublanina s rebarborou a jahodami je tradiční letní dezert, který si zamilujete. Toto je klasická bublanina vyznačující se svým jemným těstem pokrytým vrstvou rebarbory a jahod. Chutná skvěle jak teplá, tak i studená.

INZERCE

Ingredience

porce
8

Těsto

  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 1 ks vanilkový cukr Přidáno do
  • 112 lžíce prášku do pečiva Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • 200 ml mléka Přidáno do
  • 100 ml oleje Přidáno do

Náplň

  • 400 g rebarbory Přidáno do
  • 300 g Jahod Přidáno do
  • 50 g krupicového cukru na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si plech o rozměrech 30x40 cm.

2. Krok

Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte cukr, vanilkový cukr, vejce, mléko a olej. Vše důkladně promíchejte do hladkého těsta. Těsto nalijte na plech.

3. Krok

Rebarboru a jahody omyjte a nakrájejte na menší kousky. Rozložte je rovnoměrně po těstě na plechu.

4. Krok

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 35-40 minut, dokud bublanina není zlatohnědá. Poté vyndejte z trouby a ještě teplou posypte krupicovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty