INZERCE

Broskvový džem

Domácí broskvový džem, který je ideální na pečivo nebo palačinky.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 1 kg Broskev Přidáno do
  • 700 g cukr Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Broskve opláchněte, rozkrojte na polovinu a odstraňte pecky. Poté je nakrájejte na malé kousky.

2. Krok

Broskve vložte do hrnce, přidejte cukr a nechte odstát 1 hodinu.

3. Krok

Po uplynutí hodiny přidejte šťávu z jednoho citronu a nechte hrnec na mírném ohni.

4. Krok

Během vaření míchejte, aby se džem nepřipálil.

5. Krok

Džem by měl být hotový po přibližně 30 až 45 minutách, v závislosti na tom, jak hustý máte džem nejraději.

6. Krok

Horký džem nalijte do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru.

7. Krok

Nechte džem úplně vychladnout. Po vychladnutí ho můžete uložit na chladné a tmavé místo a spotřebovat v průběhu několika měsíců.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty