INZERCE

Broskvový džem

Domácí broskvový džem, který je ideální na pečivo nebo palačinky.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 1 kg Broskev Přidáno do
  • 700 g cukr Přidáno do
  • 1 ks citron Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Broskve opláchněte, rozkrojte na polovinu a odstraňte pecky. Poté je nakrájejte na malé kousky.

2. Krok

Broskve vložte do hrnce, přidejte cukr a nechte odstát 1 hodinu.

3. Krok

Po uplynutí hodiny přidejte šťávu z jednoho citronu a nechte hrnec na mírném ohni.

4. Krok

Během vaření míchejte, aby se džem nepřipálil.

5. Krok

Džem by měl být hotový po přibližně 30 až 45 minutách, v závislosti na tom, jak hustý máte džem nejraději.

6. Krok

Horký džem nalijte do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru.

7. Krok

Nechte džem úplně vychladnout. Po vychladnutí ho můžete uložit na chladné a tmavé místo a spotřebovat v průběhu několika měsíců.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

514 recepty

Zavařené

369 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Oběd

2754 recepty

Dýně

49 recepty

Levná jídla

688 recepty