INZERCE
Broskvový džem
Domácí broskvový džem, který je ideální na pečivo nebo palačinky.
INZERCE
Ingredience
porce
3
- 1 kg Broskev
- 700 g cukr
- 1 ks citron
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Broskve opláchněte, rozkrojte na polovinu a odstraňte pecky. Poté je nakrájejte na malé kousky.
2. Krok
Broskve vložte do hrnce, přidejte cukr a nechte odstát 1 hodinu.
3. Krok
Po uplynutí hodiny přidejte šťávu z jednoho citronu a nechte hrnec na mírném ohni.
4. Krok
Během vaření míchejte, aby se džem nepřipálil.
5. Krok
Džem by měl být hotový po přibližně 30 až 45 minutách, v závislosti na tom, jak hustý máte džem nejraději.
6. Krok
Horký džem nalijte do sklenic, uzavřete a otočte dnem vzhůru.
7. Krok
Nechte džem úplně vychladnout. Po vychladnutí ho můžete uložit na chladné a tmavé místo a spotřebovat v průběhu několika měsíců.