Zdroj: FB: Retro sütik és ételek
Bramborové langoše
Chutné bramborové langoše, které jsou perfektní pro oběd nebo večeři.
Ingredience
- 500 g brambory
- 400 g Pšeničná mouka
- 20 g čerstvé droždí
- 1 čajová lžička sůl
- 1 štipka cukr
- 1⁄2 dl mléko
Nejnovější letáky
Postup
Těsto vytvoříme tím, že smícháme mouku, droždí, sůl a cukr, pak přidáme teplé mléko a vařené, rozmačkané brambory.
Po dlouhém hnětení nechte těsto kynout cca 1 hodinu na teplém místě, dokud se nezdvojnásobí.
Nakynuté těsto rozdelíme na kusy velikosti dlaně, poté z každého kusu vytvoříme kuličku a necháme je odpočívat dalších 15 minut.
V pánvi zahřejeme olej, poté langoše smažíme v oleji o teplotě přibližně 180 stupňů, na obou stranách je opékáme dozlatova. Nejprve smažíme část na vrchu, poté je otočíme.
Pokryjeme horké lángosy papírovým ručníkem, aby vstřebal nadbytečný olej. Podle chuti podáváme s česnekovým olejem, zakysanou smetanou, sýrem nebo různými obložením.