Borůvkový cheesecake
Další recept na cheesecake. Tentokrát krém s borůvkami, doplněný čokoládovou polevou
Ingredience
Text
- 200 g Lebkuchen
- 100 g Máslo
Krém
- 250 g mascarpone
- 500 g Jednoho tvarohu
- 200 g kyselá smetana
- 2 ks Vejce
- 2 pl Hladká špaldová mouka
- 120 g práškového cukru
- 150 g Rozmražených borůvek i se trochou šťávy
- 1 balení vanilkový cukr
Nástroje
- 100 g Mléčná čokoláda
- 50 ml šlehačka
Nejnovější letáky
Postup
V mixéru rozmixujeme sušenky. Přidáme k nim máslo pokojové teploty a opět promícháme. Tuto směs vysypeme do formy (24cm), kterou jsme si vyložili pečícím papírem (papír jen na dno formy).
Cookies rovnoměrně potlačíme lžící po okrajích i na dně formy.
Tento těsto můžeme dát na chvíli (10 minut) do trouby předehřáté na 180 stupňů.
Na krém vyšleháme mascarpone s tvarohem a kyselou smetanou. Po jednom přišlehávame vejce. Přidáme cukr a mouku a přešleháme.
V jiné míse si rozmixujeme borůvky spolu s trochou šťávy a vanilkovým cukrem.
Přidáme směs borůvek do krému a promícháme.
Tak připravený krém nalijeme na sušenkový základ. Formu párkrát poklepeme, abychom odstranili bublinky.
Cheesecake vložíme do trouby předehřáté na 155 stupňů a pečeme cca 50 min. Okraje by měly být upečené do zlatova, uprostřed se může ještě zdát syrový. To nevadí, ztuhne v lednici.
Po upečení ho necháme ještě alespoň půl hodiny v otevřené troubě vychladnout. Poté cheesecake vyndáme z trouby a připravíme si polevu.
Smetanu dáme do hrnce k zahřátí. Do mísy si nalámeme čokoládu a polejeme ji zahřátou smetanou. Mícháním získáme čokoládovou polevu, kterou polejeme cheesecake.
Takto připravený koláč dáme do lednice. Nejlépe přes noc.