Zdroj: canva
Bezlepkové sušenky
Ráda bych se s vámi podělila o recept na bezlepkové sušenky, které jsem dělala nesčetněkrát a vždy s velkým úspěchem. Tyto sušenky jsou nejen bezlepkové, ale také chutné a velmi praktická svačinka.
Ingredience
- 200 g Bezlepková mouka
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 120 g máslo
- 80 g moučkový cukr
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1 vejce
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve smíchejte máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté přidejte vejce a ingredience důkladně promíchejte. Po dobrém promíchání přidejte bezlepkovou mouku a prášek do pečiva. Těsto hněťte, dokud nezíská hladkou, snadno tvarovatelnou konzistenci.
Vytvarované sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a mírně je zploštěte. Před pečením je dobré nechat sušenky 10-15 minut odpočinout v lednici, aby se při pečení neroztáhly. Pečte je při 180 °C 10-12 minut dozlatova.
Než sušenky vyjmete, nechte je na pánvi vychladnout, protože jsou příliš měkké a mohou se rozpadnout. Bezlepkové sušenky se skvěle hodí k čaji nebo kávě.
Tip: Pokud chcete změnu, přidejte do ingrediencí nasekané ořechy, kakaový prášek nebo nastrouhanou citronovou kůru. Sušenky tak budou ještě chutnější a zajímavější.