INZERCE
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Bezlepkové noky s brynzou
Tradiční slovenské halušky s brynzou, ale v bezlepkové verzi.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g Bezlepková mouka na noky
- 4 ks Vejce
- 200 g Bůček
- 200 ml Zakysaná smetana
- 4 stroužky Česnek
- sůl
- 150 g Slanina
- Pažitka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Nejprve si připravte těsto na noky. Mouku dejte do mísy, přidejte čtyři vejce a sůl podle chuti.
2. Krok
Směs promíchejte a nechte ji asi 15 minut odpočívat. Poté smíchejte mouku s vejci.
3. Krok
Vytvoří se těsto, které se pomocí haluškáře vhodí do vroucí osolené vody.
4. Krok
Gnocchi vařte asi 7 minut, dokud nevyplavou na povrch.
5. Krok
Po uvaření gnocchi slijte.
6. Krok
Na pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou slaninu. Když slanina zhnědne, přidejte rozdrcený česnek a brynzu nakrájenou na malé kousky, kterou míchejte, dokud není polotekutá.
7. Krok
Hotovou směs nalijte na noky a přidejte zakysanou smetanu, jemně promíchejte.
8. Krok
Halušky lze podávat s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou.