INZERCE
Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty
Bavorské koblihy
Klasický recept na bavorské koblihy s jemnou a nadýchanou vnější kůrkou.
INZERCE
Ingredience
porce
10
Na těsto
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 1 lžička Solamyl
- 10 g sušeného droždí
- 250 ml mléka
- 50 g máslo
- 2 ks žloutky
- rozinky
Na smažení
- 1 l olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, solamyl a droždí.
2. Krok
Přidejte teplé mléko, rozpuštěné máslo, rozinky a žloutky a vypracujte hladké těsto. Nakryjte a nechte vykynout na teplém místě po dobu 1 hodiny.
3. Krok
Po vychlazení těsto rozdělte a zformujte do koblih.
4. Krok
Koblihy smažte v hlubokém oleji do zlatova.
5. Krok
Po vyjmutí koblihy nechte odkapat na papírových ubrouscích.