INZERCE

Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty

Bavorské koblihy

Klasický recept na bavorské koblihy s jemnou a nadýchanou vnější kůrkou.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Na těsto

  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 1 lžička Solamyl Přidáno do
  • 10 g sušeného droždí Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 50 g máslo Přidáno do
  • 2 ks žloutky Přidáno do
  • rozinky Přidáno do

Na smažení

  • 1 l olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, solamyl a droždí.

2. Krok

Přidejte teplé mléko, rozpuštěné máslo, rozinky a žloutky a vypracujte hladké těsto. Nakryjte a nechte vykynout na teplém místě po dobu 1 hodiny.

3. Krok

Po vychlazení těsto rozdělte a zformujte do koblih.

4. Krok

Koblihy smažte v hlubokém oleji do zlatova.

5. Krok

Po vyjmutí koblihy nechte odkapat na papírových ubrouscích.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty