INZERCE

Zdroj: nhattienphoto from Getty Images

Banh Mi

Kdo by odolal vietnamské kuchyni, která spojuje exotické chutě s jednoduchostí přípravy? Banh Mi je právě takovým pokrmem. Je to křupavá bageta nacpaná tradičními chutěmi Vietnamu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 ks mini bagety Přidáno do
  • 2 ks mrkve Přidáno do
  • 1 ks okurka Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 400 g vepřového masa Přidáno do
  • 4 Lžíce sojové omáčky Přidáno do
  • 2 Lžíce koriandru Přidáno do
  • 1 ks červená cibule Přidáno do
  • 1 chilli paprička Přidáno do
  • ocet Přidáno do
  • cukr Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Začneme marinováním masa. Vepřové maso nakrájejme na tenké plátky a marinujme v mixu sojové omáčky a dvou prolisovaných stroužků česneku. Nechte minimálně 30 minut odležet, ideálně však přes noc.

2. Krok

V melle mezimíčase připravíme rýžový ocet. K tomu v malém hrnci promícháme půl šálku octa s 0,25 šálku vody a přidáme 2 lžíce cukru. Případně můžete využít i obchodní varianty.

3. Krok

Mrkev a okurku nakrájíme na tenké nudličky a vložíme je do mise, ve které je již připravený rýžový ocet. Pořádně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet.

4. Krok

Bagetu rozpůlíme a potřeme ji majonézou. Poté na ni poklademe vepřové maso, které jsme v mezičase opečené na pánvi. Nebojte se ho připravovat na vyšší teplotě, aby zůstalo šťavnaté.

5. Krok

Na maso dáme kyselou zeleninu, kousky čerstvé červené cibule a pokrájený koriandr. Pro větší ostrahu přidáme nakrájenou chilli papričku.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty