Zdroj: nhattienphoto from Getty Images
Banh Mi
Kdo by odolal vietnamské kuchyni, která spojuje exotické chutě s jednoduchostí přípravy? Banh Mi je právě takovým pokrmem. Je to křupavá bageta nacpaná tradičními chutěmi Vietnamu.
Ingredience
- 4 ks mini bagety
- 2 ks mrkve
- 1 ks okurka
- 4 stroužky česneku
- 400 g vepřového masa
- 4 Lžíce sojové omáčky
- 2 Lžíce koriandru
- 1 ks červená cibule
- 1 chilli paprička
- ocet
- cukr
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Začneme marinováním masa. Vepřové maso nakrájejme na tenké plátky a marinujme v mixu sojové omáčky a dvou prolisovaných stroužků česneku. Nechte minimálně 30 minut odležet, ideálně však přes noc.
V melle mezimíčase připravíme rýžový ocet. K tomu v malém hrnci promícháme půl šálku octa s 0,25 šálku vody a přidáme 2 lžíce cukru. Případně můžete využít i obchodní varianty.
Mrkev a okurku nakrájíme na tenké nudličky a vložíme je do mise, ve které je již připravený rýžový ocet. Pořádně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet.
Bagetu rozpůlíme a potřeme ji majonézou. Poté na ni poklademe vepřové maso, které jsme v mezičase opečené na pánvi. Nebojte se ho připravovat na vyšší teplotě, aby zůstalo šťavnaté.
Na maso dáme kyselou zeleninu, kousky čerstvé červené cibule a pokrájený koriandr. Pro větší ostrahu přidáme nakrájenou chilli papričku.