INZERCE
Zdroj: Supersmario from Getty Images Signature
Bábovka Savoy
Tradiční český recept na bábovku savoy, která je známá svým bohatým výrazným chutím a křehkou strukturou.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 6 kus vejce
- 280 g máslo
- 280 g moučkový cukr
- 250 ml Smetana ke šlehání
- 360 g mouka pšeničná polohrubá
- 1 kus vanilkový cukr
- 100 g vlašské ořechy
- 1 kus kypřící prášek do pečiva
- 150 g mléčná čokoláda
- 30 g kakao
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Bábovkovou formu vymažte, vysypte a troubu předehřejte na 160 stupňů.
2. Krok
V misce smíchejte máslo s polovinou cukru a utřete doběla.
3. Krok
Za stálého míchání přidávejte žloutky a přilijte smetanu.
4. Krok
V jiné misce vyšlehejte dotuha bílky se zbytkem cukru a vanilinovým cukrem.
5. Krok
Polovinu sněhu smíchejte s máslovo-vaječnou hmotou, přisypte mouku prosátou s kypřicím práškem, promíchejte a pak zlehka přidejte zbytek snehu.
6. Krok
Do formy vlijte polovinu těsta, ořechy a pridejte čokoládu.
7. Krok
Zbytek obarvěte kakaem a nalijte navrch.
8. Krok
Bábovku savoy pečte 60 minút.