Babiččina slepice na paprice
Slepice na paprice recept je tradiční český pokrm, který si oblíbíte pro jeho plné a pikantní chuti. Tento recept je ideální pro nedělní rodinný oběd. Již jméno napovídá hlavní surovinu - kuřecí maso a pravou tuzemskou papriku.
Ingredience
- 1 slepice
- 2 velké cibule
- 4 Lžíce oleje
- 4 Lžíce červené sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- 1 Hřebíček česneku
- sůl, pepř
- 2 Lžíce máslo
- 2 Lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany
Nejnovější letáky
Postup
Slepici nebo kuřata omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky.
Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, majoránku, prolisovaný česnek, sůl a pepř a krátce restujeme.
Přidáme nakrájenou slepici a důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi.
Zakryjeme pokličkou a necháme dusit asi hodinu. V průběhu dušení přiléváme trochu vody.
Máslo rozpustíme v pánvi, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme jíšku. Tu přidáme do hrnce k masu.
Do hrnce přidáme také smetanu a vše promícháme.
Podáváme s knedlíkem nebo bramborami.