INZERCE

Zdroj: Canva

Babiččina čalamáda recept

Čalamáda je tradiční řecký pokrm, který se připravuje z čerstvé zeleniny, olivového oleje, octa a bylinkových koření. Je to osvěžující salát s výraznou chuťovou kombinací a barevným vzhledem, který se často podává jako předkrm nebo příloha k masovým pokrmům. Tento klasický řecký salát s jemnou kyselostí a výrazným aroma je oblíbený pro svou jednoduchost a zdravou přírodní chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 větší rajčata Přidáno do
  • 1 okurka Přidáno do
  • 1 Střední cibule Přidáno do
  • 1 malý pálivý červený pepř Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 3 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 Lžíce černého pepře Přidáno do
  • 1 polévková lžíce jemně nasekané petrželky Přidáno do
  • 1 lžička čerstvého oregana Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Rajčata nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek nasekejte jemně a papriky nakrájejte na proužky.

2. Krok

V hlubší pánvi nebo hrnci zahřejte olej a přidejte cibuli. Orestujte ji dozlatova.

3. Krok

Přidejte česnek a papriky a smažte ještě asi 2 minuty.

4. Krok

4 Přidejte rajčata, mletou sladkou papriku a osolte a opepřete podle chuti.

5. Krok

Přikryjte a na mírném ohni vařte asi 20 minut, dokud se rajčata nerozloží a nevytvoří se hustá omáčka.

6. Krok

Hotovou čalamádu ochutnejte a případě dochuťte solí a pepřem.

7. Krok

Servírujte v miskách a ozdobte nasekanou petrželkou a bazalkou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

114 recepty

Masové pokrmy

1270 recepty

Smažené

472 recepty

Oběd

2562 recepty

Levná jídla

625 recepty

Cuketa

88 recepty

Pomazánky

168 recepty

Borůvky

53 recepty

Hlíva

8 recepty