INZERCE
Zdroj: Pixabay
Babiččin tažený štrúdl
Klasická česká pochoutka, kterou si oblíbí každý. Tažený štrůdl recept, ořechy a rozinkami, je ideální na nedělní rodinné setkání.
INZERCE
Ingredience
porce
12
- 500 g hladké mouky
- 1 vajíčko
- špetka soli
- 1 Lžíce oleje
- 1 Lžíce octa
- 250 ml teplé vody
- 5 středně velkých jablek
- 150 g mletých vlašských ořechů
- 100 g rozinek
- 2 Lžíce cukru
- lžička mleté skořice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Ze všech ingrediencí na těsto vypracujeme pružné těsto a necháme ho hodinu odpočívat.
2. Krok
Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s ořechy, rozinkami, cukrem a skořicí.
3. Krok
Těsto rozválíme na hrubší plát, rozetřeme náplní a zrolujeme do tvaru štrúdlu.
4. Krok
Štrúdl položíme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.
5. Krok
Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.