INZERCE

Zdroj: Pixabay

Babiččin tažený štrúdl

Klasická česká pochoutka, kterou si oblíbí každý. Tažený štrůdl recept, ořechy a rozinkami, je ideální na nedělní rodinné setkání.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vajíčko Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 250 ml teplé vody Přidáno do
  • 5 středně velkých jablek Přidáno do
  • 150 g mletých vlašských ořechů Přidáno do
  • 100 g rozinek Přidáno do
  • 2 Lžíce cukru Přidáno do
  • lžička mleté skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Ze všech ingrediencí na těsto vypracujeme pružné těsto a necháme ho hodinu odpočívat.

2. Krok

Mezitím si připravíme náplň. Jablka oloupeme, nastrouháme a smícháme s ořechy, rozinkami, cukrem a skořicí.

3. Krok

Těsto rozválíme na hrubší plát, rozetřeme náplní a zrolujeme do tvaru štrúdlu.

4. Krok

Štrúdl položíme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.

5. Krok

Hotový štrúdl posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty