Zdroj: Pixabay: galyafanaseva
Zdravý středomořský sekaný salát
Tento středomořský salát je mým oblíbeným receptem na rychlé, zdravé a syté jídlo.
Ingredience
- 2 šálky čerstvého římského salátu
- 2 Zralá rajčata nakrájená na kostičky
- 1 Okurka nakrájená na tenké plátky
- 1⁄2 červená cibule nakrájená na tenké plátky
- 1⁄2 šálek Oliv Kalamata
- 3⁄4 šálek Rozdrobený sýr feta
- 2 pl olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- sůl a pepř podle chuti
- 1 čajová lžička sušeného oregána
Nejnovější letáky
Postup
Začněte důkladným omytím veškeré zeleniny. Nejlépe je salát na několik minut namočit do vody, aby byl opravdu čistý, a pak ho osušit pomocí odstředivky na salát nebo čisté kuchyňské utěrky. Římský salát rovnoměrně rozdělte na čtyři talíře.
Poté na salát přidejte nakrájená rajčata, okurku a červenou cibuli. Obzvlášť miluji křupavost čerstvé okurky na pozadí jemného salátu a výraznost, kterou cibule dodá. Nezapomeňte však, že plátky cibule by neměly být příliš tlusté, tenký plátek je tak akorát, aby dodal nádech chuti a nepřehlušil ostatní ingredience.
Salát posypte olivami Kalamata a dbejte na jejich rovnoměrné rozložení. Jejich jedinečná pikantní chuť je jedním z klíčových prvků tohoto salátu.
Nyní je čas na rozdrobenou fetu. Neváhejte být se sýrem velkorysí - přináší bohatý, krémový prvek, který krásně vyvažuje křupavost zeleniny a kyselost oliv.
V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a sušené oregano. Oddělené míchání dresinku zajistí, že se chutě před přidáním do salátu dokonale spojí. Touto zálivkou saláty pokapejte.
A voila! Váš středomořský salát je připraven ke konzumaci. Vychutnejte si toto lehké, ale syté jídlo. Ujišťuji vás, že jakmile ho jednou vyzkoušíte, stane se základem vaší kuchyně stejně jako u mě.
Nezapomeňte, že krása tohoto salátu spočívá v jeho čerstvosti. Ingredience jsou jednoduché, ale plné chuti, a vytvářejí tak harmonickou rovnováhu, která vás jistě zaujme. Doufám, že si přípravu a konzumaci tohoto salátu užijete stejně jako já. Šťastné vaření!