Vindaloo recept
Kuře vindaloo recept je tradiční indické jídlo, které pochází z Goa. Je to pikantní směs masa (obvykle vepřové nebo kuřecí), cibule, česneku a výrazných koření. Recept, který vám předkládáme, je vepřový vindaloo.
Ingredience
- 500 g vepřového masa
- 2 cibule
- 5 Karafiáty česneku
- kousek zázvoru
- 2 Červená chilli papričky
- 2 Lžíce kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička garam masala
- 1 lžička mletého kmínu
- olej
- sůl
- 400 g rajčat v konzervě
- 200 ml vody
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájejte na kostky a osolte. Cibuli, česnek, zázvor a chilli papričky nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozpalte trochu oleje a orestujte maso, dokud není zcela hotové. Poté ho vyjměte a dejte stranou.
Na stejné pánvi přidejte další olej, pokud je třeba, a orestujte cibuli, česnek, zázvor a chilli, dokud nezačnou vonět.
Přidejte kari pastu, kurkumu, garam masala a mletý kmín. Směs promíchejte a pár minut restujte.
Přidejte rajčata z konzervy a vodu. Přiveďte k varu a nechte asi 20 minut povřít.
Do omáčky vložte orestované maso a promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
Pokrm nechte na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso nebude měkké a omáčka se nespojí s masem.
Vindaloo podávejte s rýží nebo indickým chlebem naan. Recept kuře vindaloo je u konce!