INZERCE
Zdroj: iko636 from Getty Images
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou
Vepřová panenka se smetanovou omáčkou, která je ideální k obědu nebo večeři.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 800 g Vepřová panenka
- Sůl a mletý černý pepř
- 3 kus Cibule
- 2 stroužky Česnek
- 200 ml Zakysaná smetana
- 100 ml suché bílé víno
- Olej na opékání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Vepřovou panenku nejprve očistěte a nakrájejte na plátky. Poté je osolíme, opepříme a opečeme na pánvi na oleji z každé strany. Poté maso vyjměte a dejte stranou.
2. Krok
Na stejné pánvi přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažte je dozlatova. Po několika minutách přidejte bílé víno a nechte ho odpařit. Poté přidejte zakysanou smetanu a důkladně promíchejte.
3. Krok
Nyní přichází nejdůležitější část - přidejte opečené maso zpět do omáčky a nechte ji na mírném ohni asi 20 minut vařit.