INZERCE
Velikonoční perníčky hned měkké
Tento recept na velikonoční perníčky s medem můžete hned sníst, jsou měkké a určitě je nebudete dělat jen jednou za rok!
INZERCE
Ingredience
porce
20
- 2 lžíce Jedlá soda
- 2 lžíce perníkového koření
- 5 žloutky (1 z nich na potření)
- 650 g mouka hladká speciální
- 120 g moučkového cukru
- 50 g máslo
- 150 g Med
- 7 lžíce mléka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Mouku, cukr, jedlou sodu a perníkové koření přesijeme do mísy. Vše dobře promícháme, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, tekutý med a mléko. Vypracujeme těsto. Pokud se drobí, přidáme trochu mléka.
2. Krok
Často vyválíme na asi 0,5 cm tlustý plát a vykrajujeme tvary - vejce, zajíčky...
3. Krok
Pečeme na 170 ° C zhruba 10 minut. Upečené perníčky ihned potřeme rozšlehaným žloutkem s 1 lžící vody.
4. Krok
Ozdobíme bílkovou polevou podle vlastní fantazie :)