Zdroj: HandmadePictures from Getty Images
Vařený vaječný likér
Miluji sladké likéry a vánoční svátky jsou ideálním časem pro jejich přípravu.
Ingredience
- 8 kus žloutků
- 1 kus vanilkový lusk
- 500 ml plnotučného mléka
- 200 g cukru
- 200 ml rumu
- špetka soli
Nejnovější letáky
Postup
Nejdříve oddělte žloutky od bílků a dejte do misky. Následně rozmíchejte žloutky s cukrem do hladka. V kastrolu pak přiveďte k varu mléko s vyškrábaným lůžkem z vanilkového lusku a špetkou soli.
Vařené mléko pak pomalu a za stálého míchání vlijte do mísy s žloutky a cukrem. Tento krok je důležitý, pokud nechcete skončit s vaječnou omeletou místo jemného likéru.
Vše poté ještě jednou přesuňte do kastrolu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte asi 15 minut, dokud směs nezhoustne.
Hotový likér nechejte vychladnout (není třeba ho proudit přes sítko, pokud jste ho dobře promíchali). Pak přilijte rum, míchejte, dokud se nespojí, a přelijte do skleněné láhve. Likér chlaďte v lednici minimálně 4 hodiny před podáváním.