INZERCE

Zdroj: HandmadePictures from Getty Images

Vařený vaječný likér

Miluji sladké likéry a vánoční svátky jsou ideálním časem pro jejich přípravu.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 8 kus žloutků Přidáno do
  • 1 kus vanilkový lusk Přidáno do
  • 500 ml plnotučného mléka Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 200 ml rumu Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Nejdříve oddělte žloutky od bílků a dejte do misky. Následně rozmíchejte žloutky s cukrem do hladka. V kastrolu pak přiveďte k varu mléko s vyškrábaným lůžkem z vanilkového lusku a špetkou soli.

2. Krok

Vařené mléko pak pomalu a za stálého míchání vlijte do mísy s žloutky a cukrem. Tento krok je důležitý, pokud nechcete skončit s vaječnou omeletou místo jemného likéru.

3. Krok

Vše poté ještě jednou přesuňte do kastrolu a na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte asi 15 minut, dokud směs nezhoustne.

4. Krok

Hotový likér nechejte vychladnout (není třeba ho proudit přes sítko, pokud jste ho dobře promíchali). Pak přilijte rum, míchejte, dokud se nespojí, a přelijte do skleněné láhve. Likér chlaďte v lednici minimálně 4 hodiny před podáváním.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty