INZERCE
Zdroj: johannawnuk via Getty Images
Vařené brambory s domácí bylinkovým máslem
Jednoduché, zdravé a chutné jídlo, které se skvěle hodí jako příloha nebo i jako hlavní pokrm. Domácí bylinkové máslo dává bramborům zvláštní aroma.
INZERCE
Ingredience
porce
4
Vařené brambory
- 800 g Brambory
- 2 KL sůl
Bylinkové máslo
- 200 g máslo
- 2 KL Nasekané čerstvé bylinky (petržel, pažitka, koprovka)
- 1 Štipka sůl
- 1 Štipka pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
1. Pro recept na vařené brambory s bylinkovým máslem nejdříve umyjte brambory, dejte je do hrnce, přikryjte vodou a přidejte sůl. Nechte to vřít a vařte na nízkém ohni asi 20 minut, dokud nebudou brambory hotové.
2. Krok
2. Mezitím rozpusťte máslo v malém hrnci. Přidejte nasekané bylinky, sůl a pepř a dobře promíchejte.
3. Krok
3. Uvařené brambory sceďte a nechte chvíli vychladnout. Poté oloupejte slupku a brambory rozpůlte.
4. Krok
4. Uvařené brambory servírujeme na podnosu a velkoryse pokapeme bylinkovým máslem. Podáváme okamžitě.