INZERCE

Zdroj: Pixabay: PublicDomainPictures

Vánoční krocan pečený

Tento recept na vynikajícího a šťavnatého pečeného krocana se stal mým oblíbeným receptem na vánoční oslavy. Dělala jsem ho už několikrát a nikdy nezklamal. Pečeně je dokonale křehká a šťavnatá a kombinace koření jí dodává úžasnou sváteční chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 1 velké krůtí prsa Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 1 pomeranč Přidáno do
  • 1 Cibule Přidáno do
  • 1 malé Svazek tymiánu Přidáno do
  • 1 malé Svazek rozmarýnu Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 500 ml kuřecí vývar Přidáno do
  • 200 ml bílé víno Přidáno do
  • 3 KL olivový olej Přidáno do
  • 2 KL Med Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

1. na vánoční krocaní pečeni začněte tím, že krocaní prsa osolíte a opepříte. Doporučuji kořenit vydatně, aby chuť dobře pronikla.

2. Krok

Oloupejte a nahrubo nakrájejte pomeranč a cibuli a nasekejte česnek. Spolu s bylinkami je rozprostřete na kůži krůtích prsou. Zjistil jsem, že tato směs dodá krůtím prsům příjemnou chuť.

3. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm krůtí prsa po celém povrchu. Je důležité, aby byla pánev hodně rozpálená, aby byla kůže pěkně křupavá.

4. Krok

Opečené krůtí prso vložte do pekáče a zalijte kuřecím vývarem a bílým vínem. Pokapejte medem. Věřte mi, že med dodá pečenému masu úžasnou sladkost a kůže bude mimořádně křupavá.

5. Krok

Pečeni vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 2 hodiny za pravidelného podlévání šťávou. Neustálé podlévání udržuje pečeni šťavnatou a chutnou. Vánočního krocana podávejte pečeného na sváteční stůl.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty