INZERCE

Zdroj: Taiftin for Getty Images

Vánoční červené zelí s jablky

Čerstvé červené zelí je ve svátečním období nezbytností. Tento recept s jablky a červeným zelím je u nás doma tradicí a spojuje to nejlepší z podzimu a Vánoc. Sladká jablka a slané červené zelí se skvěle doplňují a podle vašich preferencí je můžete zjemnit hřebíčkem nebo skořicí.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 1 střední Červené zelí, jemně nakrájené na plátky Přidáno do
  • 2 velké Jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 12 Pohár voda Přidáno do
  • 14 Pohár cukr Přidáno do
  • 14 Pohár balzamikový ocet Přidáno do
  • 3 Hřebíček Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • 1 Skořicová tyčinka Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 20 g máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Pro recept na vánoční jablka a červené zelí vložte nakrájené červené zelí a kousky jablek do velké pánve. Doporučuji použít těžkou litinovou pánev, která dobře rozvádí teplo.

2. Krok

Přidejte vodu, cukr, balzamikový ocet, hřebíček, bobkový list a skořici. Směs cukru a balzamikového octa udělá zelí příjemně sladké a zároveň kyselé.

3. Krok

Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, pánev částečně zakryjte a za občasného míchání vařte hodinu.

4. Krok

Po hodině přidejte máslo a ochuťte solí a pepřem. Dusíme dalších 30 minut.

5. Krok

Nakonec jablečné červené zelí důkladně promíchejte a ihned podávejte. Jablečné červené zelí často chutná ještě lépe, když se ohřeje, a proto ho rád připravuji den před oslavou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty