Zdroj: Taiftin for Getty Images
Vánoční červené zelí s jablky
Čerstvé červené zelí je ve svátečním období nezbytností. Tento recept s jablky a červeným zelím je u nás doma tradicí a spojuje to nejlepší z podzimu a Vánoc. Sladká jablka a slané červené zelí se skvěle doplňují a podle vašich preferencí je můžete zjemnit hřebíčkem nebo skořicí.
Ingredience
- 1 střední Červené zelí, jemně nakrájené na plátky
- 2 velké Jablka, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1⁄2 Pohár voda
- 1⁄4 Pohár cukr
- 1⁄4 Pohár balzamikový ocet
- 3 Hřebíček
- 2 bobkové listy
- 1 Skořicová tyčinka
- sůl a pepř podle chuti
- 20 g máslo
Nejnovější letáky
Postup
Pro recept na vánoční jablka a červené zelí vložte nakrájené červené zelí a kousky jablek do velké pánve. Doporučuji použít těžkou litinovou pánev, která dobře rozvádí teplo.
Přidejte vodu, cukr, balzamikový ocet, hřebíček, bobkový list a skořici. Směs cukru a balzamikového octa udělá zelí příjemně sladké a zároveň kyselé.
Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, pánev částečně zakryjte a za občasného míchání vařte hodinu.
Po hodině přidejte máslo a ochuťte solí a pepřem. Dusíme dalších 30 minut.
Nakonec jablečné červené zelí důkladně promíchejte a ihned podávejte. Jablečné červené zelí často chutná ještě lépe, když se ohřeje, a proto ho rád připravuji den před oslavou.