INZERCE

Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky

Tvarohová štola

Je to tradiční český dezert, který mi vždy připomene mé dětství. Je dokonale vláčný a lahodný, ideální pro rodinné oslavy nebo jako odměna po náročném dni.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 450 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 kus prášek do pečiva Přidáno do
  • 125 g moučkového cukru Přidáno do
  • 150 g rozpuštěného másla Přidáno do
  • 250 g tlustého tvarohu Přidáno do
  • 2 kus vejce Přidáno do
  • kůra z citrónu a pomeranče Přidáno do
  • 14 mleté vanilky Přidáno do
  • 50 g rozinek namočených v rumu Přidáno do
  • 50 g sušených višní namočených v pomerančovém likéru Přidáno do
  • 100 g kandované pomerančové kůry Přidáno do
  • 50 g mandlových lupínků Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

V míse prosejte mouku s práškem do pečiva a cukrem.

2. Krok

Přidejte máslo a lehce ho promíchejte.

3. Krok

Potom přidejte vajíčka d tvarohem, kůry, vanilku a ručně vypracujte hladké těsto, které se nelepí.

4. Krok

Na pomoučeném vále těsto rozválejte a přidejte k němu ovoce a mandlové lupínky.

5. Krok

Vyválejte jej na tloušťku asi 3 cm.

6. Krok

Podél delší části těsto zahněte a přeložte tak, aby vrchní část končila v třičtvrtině spodní části těsta.

7. Krok

Případně štolu ještě upravte a pečte ji na plechu vystlaném pečícím papírem. Trouba je vyhřátá na 180 ° C, pečeme 20 minut. Následně na 160 ° C pečeme 30 - 35 minut.

8. Krok

Horkou štolu potřete máslem a posypte moučkovým cukrem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty