INZERCE

Zdroj: ddsign_stock from Getty Images

Třešně ve vlastní šťávě

Chutné třešně ve vlastní šťávě, ideální na dorty nebo jako samostatný dezert.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g třešní Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Promyjte třešně a odstraňte pecky.

2. Krok

Do hrnce vložte třešně, cukr a vodu a přiveďte k varu.

3. Krok

Vařte na mírném ohni přibližně 20 minut, dokud třešně nezačnou uvolňovat svou šťávu a nezačnou změkčovat.

4. Krok

Scedíme třešně, šťávu ponecháme v hrnci a třešně dáme stranou.

5. Krok

Šťávu povaříme do zhoustnutí. Po zhoustnutí ji přilijeme zpět k třešním.

6. Krok

Před podáváním nechejte třešně vychladnout. Můžete je servírovat samostatně nebo jako doplněk k dortům.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

563 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1411 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty