Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Těstoviny s tuňákem z konzervy jsou jednoduchý recept, který ocení hlavně ti, kteří šetří čas!
Ingredience
- 350 g krátkých těstovin
- 3 x g konzervy tuňáka natural nebo v oleji
- 400 ml rajčatového protlaku
- 50 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička oregana
- sůl
- Chilli paprička podle chuti volitelně
- Olivový olej podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu těstovin s tuňákem a rajčaty uvařte vodu na těstoviny. Když se voda vaří, osolte ji a vhoďte těstoviny.
Mezitím si připravte omáčku z tuňáka. Nakrájejte cibuli a česnek. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte několik lžic oleje, na něm chvíli osmahněte nakrájenou cibuli a česnek a poté přilijte rajčatový protlak. Nechte ho asi deset minut vařit. Poté přidejte tuňáka (pokud používáte tuňáka v oleji, nechte ho nejprve trochu okapat) a rozmačkejte ho vidličkou. Přidejte také oregano, sůl a chilli papričku (nepovinné). Pokračujte ve vaření na mírném plameni, dokud nejsou těstoviny hotové. Když jsou těstoviny uvařené, slijte je a přelijte do pánve s omáčkou. Promíchejte, aby se vše spojilo.
Těstoviny s tuňákem a rajčaty jsou připraveny k podávání.