Zdroj: Pixabay: ExplorerBob
Teplý grilovaný kuřecí salát Fajita
Tento salát Fajita je dokonalý - pikantní, kouřová chuť grilovaných komponentů fajita se mísí se svěžími, křupavými prvky salátu.
Ingredience
Složení:
- 1 lb Kuřecí prsa bez kůže
- 3 Papriky nakrájené na plátky
- 1 Velká červená cibule nakrájená na plátky
- 4 šálky Různé salátové listy (hlávkový salát, rukola, špenát).
- 1 šálek Cherry rajčátka, rozpůlená
- 1 šálek černé fazole, scezené a propláchnuté
- 1 šálek Sladká kukuřice, okapaná
- 1 Avokádo nakrájené na plátky
- 1 šálek Drcený sýr monterey jack
- 2 pl olivový olej
- Fajita koření podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
Oblékání:
- 1⁄4 šálek majonéza
- 1 polévková lžíce Med
- 1 polévková lžíce Čerstvá limetková šťáva
- 1 čajová lžička Koření na taco
Nejnovější letáky
Postup
Začněte rozehřátím 1 lžíce olivového oleje na velké nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě. Po zahřátí přidejte na plátky nakrájenou papriku a cibuli. Tento krok je klíčový, protože karamelizace této zeleniny dodá charakteristickou chuť fajity. Dochuťte solí, pepřem a kořením fajita. Zeleninu vařte, dokud není měkká, přibližně 5 minut. Po dokončení ji přendejte do velké salátové mísy.
Na stejnou pánev přidejte zbývající olivový olej a kuřecí prsa. Dochuťte je kořením fajita, solí a pepřem. Kuře by se mělo péct, dokud nebude uprostřed růžové - to by mělo trvat asi 8 minut z každé strany. Po upečení ho nechte několik minut odpočívat a teprve poté ho nakrájejte na plátky. Odpočinek zajistí, že kuře zůstane šťavnaté a křehké.
Zatímco kuře odpočívá, můžete si připravit zálivku tak, že v malé misce smícháte majonézu, med, limetkovou šťávu a koření taco. Tato sladkokyselá zálivka skvěle propojí všechny výrazné chutě salátu.
Nyní je čas sestavit salát. Do velké mísy s uvařenou zeleninou přidejte salátové listy, cherry rajčata, černé fazole, kukuřici, plátky avokáda a rozdrobený sýr. Navrch dejte plátky grilovaného kuřecího masa a vše pokapejte dresinkem.