Telecí saltimbocca s míchaným salátem
Telecí saltimbocca s šalvějí a sušenou šunkou, doplněná míchaným salátem z polníčku a pečených rajčátek, je italská specialita, kterou zvládnete připravit raz dva.
Ingredience
Suroviny
- telecí pečeně
- Čerstvé pepř
- čerstvých lístků šalvěje
- parmské šunky sušené schwarzwaldské šunky
- olivového oleje
- masla
- bílého vína
Na salát z polníčku
- nebo salátu z polníčku různých druhů míchaných listů salátu
- 1 celou čerstvou cibuli
- špetku oregána
- chutných keříkových rajčat
- extra panenského olivového oleje
- tmavého vinného balzamikového octa
- mořská sůl
- čerstvě umletý černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
1
Telecí maso si očistíme od přebytečných blan. Poté jej nakrájíme na tenké plátky a lehce dlaní rozklepeme. Osolíme a opepříme čerstvým pepřem.
Položíme na každý kousek plátek čerstvé šalvěje (ta je v tomto receptu nenahraditelná) a pěkně omotáme sušenou parmskou šunkou.
Rozehřejeme si pánev na střední teplotu spolu s olivovým olejem a maso pozvolna opékáme z obou stran cca 10 minut.
V mezičase si dáme péct k masu i rajčata (můžeme i zvlášť na druhé pánvi) a připravíme si dresink na salát.
Do mísy si nalijeme olivový olej a balzamikový ocet, ochutíme solí a pepřem a vše pořádně zamícháme, aby se nám vytvořila dresinková emulze. Tou poté zalijeme salát společně s nakrájenou červenou cibulí a opečenými rajčaty.
Jakmile je maso upečené, dáme jej stranou a do výpeku, který nám zůstal, přidáme čerstvé máslo. To necháme rozehřát spolu s výpekem, poté zalijeme bílým vínem a za prošlehávání metličkou zredukujeme na hustou konzistenci. Vložíme zpět maso a posypeme nasekanou šalvějí.
Rovnou za tepla servírujeme společně s dochuceným, zamíchaným salátem a spolu s bílým vínem.