INZERCE
Telecí karbanátky

Telecí karbanátky

Užasný recept předavaný po generace

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg Telecí plecko Přidáno do
  • 500 g kus kachních jater Přidáno do
  • 1 kg telecích morkových kostí na vývar Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • muškátový oříšek Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • 100 g máslo Přidáno do
  • 70 g Mouka hladká Přidáno do
  • 1 dcl Bílé suché víno Přidáno do
  • 1 l Telecí vývar z kosti Přidáno do
  • 150 ml Smetana Přidáno do
  • 2 ks bobkový list Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Do mísy dejte pomletou telecí plec očištěnou a nakrájené kachní játra a morek z vyvařených telecích kostí vše se dobře promíchá nebo poseká, opepří a osolí.

2. Krok

Z téhle směsi se udělají karbanátky a nebo kuličky které se opečou na másle do zlatová.

3. Krok

Poté se vloží do jemné krémové omáčky, která byla připravena takto.

4. Krok

Rozpustíme si máslo, přidáme bobkový list, lžíci třtinového cukru který necháme lehce v másle zkaramelizovat, zaprášíme hladkou moukou a důkladně rozmícháme. poté zalijme suchým vínem a telecím světlím vývarem.

5. Krok

Rozmícháme a provaříme do hladka, poté zjemníme smetanou a dochutíme čerstvým rozmarýnem a pažitkou, muškátovým oříškem a solí.

6. Krok

Omáčku vlijeme na karbanátky a pomalinku asi 15 minut necháme na sporáku pomalu jen táhnout.

7. Krok

Servírujeme s krupicovými noky z odpalovaného těsta a čerstvými bylinkami.

Telecí karbanátky - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty