Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Studený těstovinový salát
Tento osvěžující těstovinový salát je ideální pro horké letní dny. Je plný chutí, vitamínů a je také velmi jednoduchý a rychlý na přípravu.
Ingredience
Hlavní ingredience
- 200 g těstoviny
- 1 ks červená paprika
- 1 ks žlutý pepř
- 1 ks cuketa
- 200 g cherry rajčata
- 150 g mozzarella
Oblečení
- 3 pl olivový olej
- 1 pl Balsamický ocet
- 1 ks čerstvý česnek
- 1 ks Citrónová tráva
- 1 čl Sůl
- 1 čl černý pepř
Nejnovější letáky
Postup
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.
Mezitím si připravte zeleninu. Papriky očistěte a nakrájejte na malé kousky, stejně tak cuketu. Cherry rajčata rozkrojte na polovinu a mozzarellu na kousky.
Na pánev dejte trochu olivového oleje a na střední teplotě orestujte papriky a cuketu. Ochutnejte solí a kořením.
Připravte si dresink. V malé misce smíchejte olivový olej, balsamico ocet, strouhaný česnek, sůl a pepř. Nakonec přidejte šťávu z limetky.
Do velké misky vložte vychladlé těstoviny, opečenou zeleninu, cherry rajčata a kusy mozzarelly. Přidejte dresink a všechno dobře promíchejte.