INZERCE

Sticky Rice

Tento recept pro Sticky Rice, který je tak typický pro thajskou a další asijskou kuchyni, je jednoduchý a nabízí autentickou chuť. Rýže je skvělý doplněk k jakémukoli asijskému jídlu, nebo se dá použít jako základ pro sladké pokrmy.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g dlouhozrnné sladké rýže Přidáno do
  • Voda k namočení rýže Přidáno do
  • 1 Lžíce soli Přidáno do
  • Banánové listy (nepovinné) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Rýži důkladně opláchněte pod tekoucí vodou. Poté ji dejte do misky a přidejte dostatek vody, aby byla rýže úplně ponořená. Nechte takto rýži namočit minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.

2. Krok

Po uplynutí doby namáčení rýži opět důkladně opláchněte a nechte okapat.

3. Krok

Mezitím připravte pářicí nádobu, do které na dno položíte banánové listy (pokud nemáte, můžete použít i obyčejný pečicí papír). Rýži rozprostřete na listech v rovnoměrné vrstvě.

4. Krok

Pářicí nádobu vložte nad hrnec s vařící vodou, tak aby pára mohla procházet. Poklopte a nechte vařit asi 15 minut.

INZERCE
5. Krok

Po 15 minutách rýži opatrně promíchejte, aby ji pára dokázala lépe prohřát. Poklopte a vařte dalších 15-20 minut, dokud není rýže měkká a lepkavá.

6. Krok

Ihned podávejte.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Sticky Rice

Tento recept pro Sticky Rice, který je tak typický pro thajskou a další asijskou kuchyni, je jednoduchý a nabízí autentickou chuť. Rýže je skvělý doplněk k jakémukoli asijskému jídlu, nebo se dá použít jako základ pro sladké pokrmy.

75
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Rýži důkladně opláchněte pod tekoucí vodou. Poté ji dejte do misky a přidejte dostatek vody, aby byla rýže úplně ponořená. Nechte takto rýži namočit minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.

2. Krok

Po uplynutí doby namáčení rýži opět důkladně opláchněte a nechte okapat.

3. Krok

Mezitím připravte pářicí nádobu, do které na dno položíte banánové listy (pokud nemáte, můžete použít i obyčejný pečicí papír). Rýži rozprostřete na listech v rovnoměrné vrstvě.

4. Krok

Pářicí nádobu vložte nad hrnec s vařící vodou, tak aby pára mohla procházet. Poklopte a nechte vařit asi 15 minut.

5. Krok

Po 15 minutách rýži opatrně promíchejte, aby ji pára dokázala lépe prohřát. Poklopte a vařte dalších 15-20 minut, dokud není rýže měkká a lepkavá.

6. Krok

Ihned podávejte.

Ingredience
300 g
dlouhozrnné sladké rýže
Voda k namočení rýže
1 Lžíce
soli
Banánové listy (nepovinné)