:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/TcPEagaqc1B0Rla9zVAR/71e5bb2e2d52e6964ba5068e1206dc.png)
Sticky Rice
Tento recept pro Sticky Rice, který je tak typický pro thajskou a další asijskou kuchyni, je jednoduchý a nabízí autentickou chuť. Rýže je skvělý doplněk k jakémukoli asijskému jídlu, nebo se dá použít jako základ pro sladké pokrmy.
Ingredience
- 300 g dlouhozrnné sladké rýže
- Voda k namočení rýže
- 1 Lžíce soli
- Banánové listy (nepovinné)
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Rýži důkladně opláchněte pod tekoucí vodou. Poté ji dejte do misky a přidejte dostatek vody, aby byla rýže úplně ponořená. Nechte takto rýži namočit minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Po uplynutí doby namáčení rýži opět důkladně opláchněte a nechte okapat.
Mezitím připravte pářicí nádobu, do které na dno položíte banánové listy (pokud nemáte, můžete použít i obyčejný pečicí papír). Rýži rozprostřete na listech v rovnoměrné vrstvě.
Pářicí nádobu vložte nad hrnec s vařící vodou, tak aby pára mohla procházet. Poklopte a nechte vařit asi 15 minut.
Po 15 minutách rýži opatrně promíchejte, aby ji pára dokázala lépe prohřát. Poklopte a vařte dalších 15-20 minut, dokud není rýže měkká a lepkavá.
Ihned podávejte.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Sticky Rice
Tento recept pro Sticky Rice, který je tak typický pro thajskou a další asijskou kuchyni, je jednoduchý a nabízí autentickou chuť. Rýže je skvělý doplněk k jakémukoli asijskému jídlu, nebo se dá použít jako základ pro sladké pokrmy.
Rýži důkladně opláchněte pod tekoucí vodou. Poté ji dejte do misky a přidejte dostatek vody, aby byla rýže úplně ponořená. Nechte takto rýži namočit minimálně na 4 hodiny, nejlépe však přes noc.
Po uplynutí doby namáčení rýži opět důkladně opláchněte a nechte okapat.
Mezitím připravte pářicí nádobu, do které na dno položíte banánové listy (pokud nemáte, můžete použít i obyčejný pečicí papír). Rýži rozprostřete na listech v rovnoměrné vrstvě.
Pářicí nádobu vložte nad hrnec s vařící vodou, tak aby pára mohla procházet. Poklopte a nechte vařit asi 15 minut.
Po 15 minutách rýži opatrně promíchejte, aby ji pára dokázala lépe prohřát. Poklopte a vařte dalších 15-20 minut, dokud není rýže měkká a lepkavá.
Ihned podávejte.
Jak jste tento recept připravili?