Snickers roláda
Pokud miluješ karamel, tato roláda je určitě pro tebe.
Ingredience
Text
- 5 vejce
- 150 g cukr
- 120 g mouka hladká speciální
- 20 g kakao
Slaný karamel
- 80 g máslo pokojové teploty
- 200 g cukr
- 140 ml šlehačkové smetany
- sůl
Krém
- Trochu Zmrazení
- Arašídy
- 400 ml Mléko
- 1 Extrémní karamelový pudink
- podle chuti cukr
- 50 g šlehačkové smetany
- 80 g zakysaná smetana
Chuť
- 100 g šlehačka
- 80 g čokoláda
- Arašídy
Nejnovější letáky
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Vajíčka s cukrem šleháme na nejvyšší rychlosti přibližně 10 minut. Do vaječné směsi přesijeme mouku a kakao a vařečkou jemně promícháme. Směs rovnoměrně rozetřeme na plech (38 x 30 cm), který vyložíme pečicím papírem a pečeme přibližně 7-10 minut v závislosti na troubě. Po dopečení horní stranu rolády přikryjeme druhým pečicím papírem, zrolujeme a necháme vychladnout.
Solný karamel: Cukr mícháme na středním plameni, dokud se nerozpustí na tekutý karamel. Poté přidáme máslo a necháme ho úplně rozpustit. Následně přilijeme smetanu a povaríme na mírném plameni. Přidáme sůl, promícháme a uložíme do sklenice, kde nám vydrží delší dobu
Karamelový krém připravíme jako klasický pudink podle návodu. Po uvaření dáme na vrch krému potravinářskou folii a necháme mírně vychladnout. Potom přišleháme smetanu, šlehačku a případně cukr podle chuti.
Chlazený rolák potřeme trochou Amaretta, slaným karamelem, posypeme arašídy a roztřeme karamelový krém. Rolák srolujeme.
Přípravu ganache začneme tím, že přivedeme ke varu šlehačku, poté ji stáhneme z ohně a přidáme čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Ganache poté vlijeme na roládu a posypeme nasekanými arašídy.