Zdroj: Pixabay: romjanaly
Snadný vegetariánský thajský arašídový salát
Tohle není jen tak ledajaký salát, je to spojení chutí, které vás zavede na výlet do Thajska!
Ingredience
Složení:
- 4 šálky Směsi zelených salátů (může obsahovat římský salát, rukolu, baby špenát atd.).
- 1⁄2 šálek čerstvé lístky bazalky, nasekané
- 1⁄2 šálek čerstvé lístky máty, nasekané
- 1 šálek Cherry rajčátka, rozpůlená
- 1 Okurka nakrájená na kostičky
- 2 Mrkev, drcená
- 1⁄2 šálek Nesolené pražené arašídy, nahrubo nasekané
- 1 Blok Tofu nakrájené na kostičky a osmažené na pánvi dozlatova.
Na dresink:
- 3 pl sójová omáčka
- 2 pl rýžový ocet
- 2 pl Čerstvá limetková šťáva
- 1 pl Cukr (nebo podle chuti)
- 1 stroužek česnek, mletý
- 1 červené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané (upravte podle svých preferencí)
- 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaný zázvor
Nejnovější letáky
Postup
Začněte přípravou dresinku. V misce smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, limetkovou šťávu, cukr, česnek, chilli a zázvor. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
Zelený salát, bazalku, mátu, cherry rajčátka, okurku a mrkev dejte do velké mísy. Nezapomeňte všechny součásti salátu před použitím umýt a osušit. Odstraníte tak případné zbytky nečistot a zajistíte, že dresink na zelenině dobře přilne.
Na velké pánvi osmažte tofu na středním plameni dozlatova, aby bylo křupavé a dodalo salátu lahodnou křupavost.
Poté do salátové směsi přidejte smažené tofu a arašídy. Vmícháním teplého, na pánvi osmaženého tofu těsně před podáváním zajistíte, že zůstane pěkně křupavé.
Salát přelijte dresinkem (možná nebudete potřebovat všechen dresink, takže ho přidávejte postupně). Promíchejte, dokud se vše dobře nespojí. Upravte chuť a v případě potřeby přidejte více zálivky.
Abyste si salát vychutnali co nejčerstvější a nejživější, podávejte ho ihned.