Zdroj: Pixabay
Snadná večeře s řeckým salátem a grilovaným kuřecím masem
Tento řecký salát s kuřecím masem je v mé domácnosti oblíbeným receptem. Kombinuje grilované kuřecí maso s čerstvou, křupavou zeleninou a pikantním sýrem feta a představuje vydatné, výživné a lahodné jídlo. Stejně jako u jiných jídel používejte ty nejčerstvější suroviny, abyste dosáhli té nejlepší chuti. Slibuji, že vás tento kousek Řecka přenese přímo do prosluněné taverny u Středozemního moře!
Ingredience
- 500 g Kuřecí prsa
- 1 hlava římský salát
- 2 velké okurky
- 4 Střední rajčata
- 1 Velká červená cibule
- 200 g Sýr feta (pro bezmléčnou variantu nahraďte veganským sýrem)
- 1 konzervy černých oliv
- 2 polévková lžíce Olivový olej na vaření
- sůl a pepř podle chuti
- Oregano pro chuť
- Citronová šťáva na dresink
Nejnovější letáky
Postup
Kuřecí prsa nejprve marinujte v olivovém oleji, citronové šťávě, soli, pepři a špetce oregana po dobu nejméně 30 minut. Pro výraznější chuť však doporučuji marinovat kuře až 24 hodin v lednici.
Zatímco kuře vstřebává tyto fantastické chutě, nakrájejte salát, okurky, rajčata a červenou cibuli na požadované velikosti. Důležitým trikem, který mi důsledně zajišťuje křupavost salátu, je okamžité opláchnutí této zeleniny ve studené vodě a její osušení před nakrájením.
Marinované kuře grilujte na středním ohni, dokud není propečené, což obvykle trvá asi 6 až 7 minut z každé strany.
Po upečení nechte kuře několik minut odpočívat a teprve poté ho nakrájejte na plátky. Tím se zachová vlhkost a šťavnatost kuřete.
Salát navrstvěte nejprve na nakrájený hlávkový salát, poté na okurky, rajčata, červenou cibuli a olivy.
Přidejte plátky grilovaného kuřete a posypte je rozdrobeným sýrem feta.
Zálivku obvykle připravuji z olivového oleje a citronu, ale klidně použijte jakoukoli tradiční řeckou zálivku podle vlastního výběru.
Nakonec přidejte trochu pepře a bohatě posypte sušeným oreganem, abyste se přenesli do chutí Řecka!