Salát Niçoise s tuňákem
Zdravý a rychlý salát který v těchto letních dnech osvěží a dodá všechny energie a vitaminy
Ingredience
- 250 g Listový salát litel gem
- 125 g cherry rajčata
- 125 g paprika mix
- 80 g červené cibule
- 1 ks okurka hadovka
- 500 g brambory nove
- 250 g fazolky keňské
- 100 g černé olivy kalamata
- 25 g ančovičky
- 25 g Kaparove plody
- 4 ks vařené vejce 9min
- 200 g čerstvý tuňák nebo v oleji konzerva
- Na zálivku
- 50 ml olivový olej extra virgin
- 25 g Hrubozrnná hořčice
- 25 ml vinný ocet
- 1⁄2 citronu
- Sůl pepř
Nejnovější letáky
Postup
Brambory očistíme, uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout.
Poté je nakrájíme na kousky silné 2 cm.
Vejce uvaříme na 9min a dáme vychladit.
Fazolky vaříme 4 minuty v 1 l vroucí osolené vodě.
Poté je ihned přendáme do mísy s ledovou vodou, necháme vychladit a přendáme na talíř popř. překrojíme na polovinu.
Tuňáka osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a tuňáka na něm zprudka opečeme ze všech stran lehce dozlatova. Z každé strany 10 vteřin. Tuňák zůstane uvnitř syrový. Opečeného tuňáka osušíme na kuchyňském papíru a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
Cherry rajčata rozřízneme na poloviny a dáme do mísy. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, dužninu nakrájíme na kousky o hraně 2 cm a přidáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a přidáme do mísy.
Uvařené vejce oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Suroviny na dresink vyšleháme v misce metličkou a vlijeme do mísy.
Do mísy přidáme zbylé suroviny a promícháme.
Dochutíme mořskou vločkovou soli a popř. přidáme i čerstvé byllinky