Rychlý buřtguláš
Česká klasika, tou je tento nejlepší buřtguláš! Pochutná si celá rodina a recept je vhodný jak na oběd, tak na večeři.
Ingredience
- 6 buřtů
- 1 cibule
- 2 Lžíce oleje
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička česneku v prášku
- 400 g rajčat z konzervy
- 200 ml vývaru
- sůl
- pepř
- Čerstvá petrželka nebo koriandr
Nejnovější letáky
Postup
Jako první buřty nakrájejte na plátky tlusté přibližně 1 cm.
Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli pěkně do zlatova.
Přidejte mletou sladkou papriku, kmín a česnek v prášku (nebo česnek). Promíchejte a nechte vše chvilku osmažit, dokud koření neuvolní svou vůni.
Přidejte nakrájené buřty a opečte je z obou stran, aby získaly zlatavou barvu.
Přidejte nasekaná rajčata z konzervy a také vývar.
Promíchejte a nechte směs povařit cca 10-15 minut, aby se všechny chutě propojily a omáčka zhoustla.
Ochutnejte guláš a případně přidejte sůl a pepř dle své chuti.
Na závěr posypte guláš nasekanou petrželkou či koriandrem pro osvěžující zeleň.
Recept na buřtguláš je u konce!