Zdroj: Pixabay: 13810
Rychlé a snadné vlhké banánové muffiny
Vlhké, nadýchané a naprosto lahodné banánové muffiny jsou ideální k snídani nebo jako rychlá svačina mezi jídly.
Ingredience
- 3 zralé banány
- 3⁄4 šálek krystalový cukr
- 0.3 šálek rostlinný olej
- 2 šálky Univerzální mouka
- 1⁄4 šálek mandlové mléko
- 1 čajová lžička čistý vanilkový extrakt
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 1 čajová lžička prášek do pečiva
- 1⁄2 čajová lžička sůl
- Volitelně: půl hrnku veganských čokoládových lupínků nebo ořechů
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si plech na muffiny s vložkami. Vždycky používám nepřilnavý sprej, aby se muffiny nelepily.
Začněte rozmačkáním zralých banánů ve velké míse. Jako člověk s poměrně bohatými zkušenostmi mohu tvrdit, že čím jsou banány zralejší, tím mají bohatší chuť. Pokud však vaše banány nejsou příliš zralé, nebojte se toho. Muffiny budou i tak chutnat výborně.
Poté do mísy přidejte cukr, olej, mandlové mléko a vanilkový extrakt. Promíchejte, dokud se dobře nespojí.
V samostatné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Promíchejte je, dokud se rovnoměrně nepromíchají.
Do banánové směsi postupně přidávejte suché ingredience. Nepřehánějte to s mícháním! Nevadí, když v těstě zůstane několik malých hrudek. Přílišné míchání může vést k tužším muffinům a my chceme, aby byly měkké a vlhké.
Pokud do těsta přidáváte veganské čokoládové lupínky nebo ořechy, nyní je čas je do těsta vmíchat. Je to jednoduchý způsob, jak přidat další vrstvu do chuťového profilu, a moje děti toto malé překvapení prostě milují.
Lžící dejte těsto do formiček na muffiny a každou naplňte asi do 3/4.
Pečte asi 20 až 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá. Doporučuji držet se své trouby, protože každá trouba je trochu jiná. Nechcete přece, aby se bábovky přepekly a vysušily.
Muffiny nechte asi 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.