:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/Tx0f06qF_8hftayBdpuq/70d09a125dde078e3915a24d677602.jpeg)
Zdroj: Pixabay: Dustytoes
Rychlé a snadné banánové muffiny
Jsou ideální jako snídaně nebo požitek k odpolední kávě.
Ingredience
- 11⁄2 šálky Univerzální mouka
- 1 šálek cukr
- 1 lžíce prášek do pečiva
- 1⁄2 lžíce sůl
- 1⁄4 lžíce Mletá skořice (nepovinné)
- 3 Zralé banány, rozmačkané
- 1 velké vejce
- 0.3 šálek rostlinný olej
- 1 lžíce Vanilkový extrakt
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 185 °C a vyložte formu na muffiny papírovými vložkami. Podle mých zkušeností lehké vymazání linek zabrání přilepení muffinů k papíru.
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a skořici, pokud ji používáte.
V samostatné míse smíchejte rozmačkané banány, vejce, olej a vanilkový extrakt. Nejraději používám přezrálé banány - čím tmavší a skvrnitější, tím lepší, protože muffiny pak mají plnější banánovou chuť.
Postupně přidávejte suché přísady do banánové směsi a míchejte, dokud se nespojí. Klíčem k úspěchu je nepřehnat míchání; stačí jemně míchat, dokud se neobjeví více mouky, což vede k jemnějším a nadýchanějším muffinům.
Naberte těsto do formy na muffiny a každý košíček naplňte asi do 2/3. Pro stejnoměrnou velikost muffinů doporučuji použít naběračku na zmrzlinu.
Pečte 15-18 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá. Moje trouba bývá horká, takže obvykle kontroluji kolem 15. minuty, abych se vyhnula přepálení.
Nechte je 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Tyto muffiny jsou nejkrásnější, když se konzumují teplé, takže neodolávejte!