INZERCE

Zdroj: Pixabay: Dustytoes

Rychlé a snadné banánové muffiny

Jsou ideální jako snídaně nebo požitek k odpolední kávě.

INZERCE

Ingredience

porce
12
  • 112 šálky Univerzální mouka Přidáno do
  • 1 šálek cukr Přidáno do
  • 1 lžíce prášek do pečiva Přidáno do
  • 12 lžíce sůl Přidáno do
  • 14 lžíce Mletá skořice (nepovinné) Přidáno do
  • 3 Zralé banány, rozmačkané Přidáno do
  • 1 velké vejce Přidáno do
  • 0.3 šálek rostlinný olej Přidáno do
  • 1 lžíce Vanilkový extrakt Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na 185 °C a vyložte formu na muffiny papírovými vložkami. Podle mých zkušeností lehké vymazání linek zabrání přilepení muffinů k papíru.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a skořici, pokud ji používáte.

3. Krok

V samostatné míse smíchejte rozmačkané banány, vejce, olej a vanilkový extrakt. Nejraději používám přezrálé banány - čím tmavší a skvrnitější, tím lepší, protože muffiny pak mají plnější banánovou chuť.

4. Krok

Postupně přidávejte suché přísady do banánové směsi a míchejte, dokud se nespojí. Klíčem k úspěchu je nepřehnat míchání; stačí jemně míchat, dokud se neobjeví více mouky, což vede k jemnějším a nadýchanějším muffinům.

5. Krok

Naberte těsto do formy na muffiny a každý košíček naplňte asi do 2/3. Pro stejnoměrnou velikost muffinů doporučuji použít naběračku na zmrzlinu.

6. Krok

Pečte 15-18 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu muffinu nevyjde čistá. Moje trouba bývá horká, takže obvykle kontroluji kolem 15. minuty, abych se vyhnula přepálení.

7. Krok

Nechte je 5 minut vychladnout ve formě a poté je přendejte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Tyto muffiny jsou nejkrásnější, když se konzumují teplé, takže neodolávejte!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty