Řezy ze zakysané smetany
Koláč s náplní z mascarpone a kyselé smetany.
Ingredience
Těsto
- 150 g Hrubá mouka
- 150 g mleté ořechy
- 120 g krystalový cukr
- 1 čl prášek do pečiva
- 8 vejce
- Štipka sůl
- 240 g marmeláda
Náplň
- 200 ml zakysaná smetana
- 500 g mascarpone
- 200 g kondenzovaného mléka
- 3 čl želatinového prášku
- 70 ml voda
Nástroje
- 200 g kondenzovaného mléka
- 50 g máslo
- 1 Lžíce kakao
- vlašské ořechy
Nejnovější letáky
Postup
Do těsta smícháme vejce, cukr, špetku soli a šleháme 10 minut. Smícháme suché suroviny, mouku, prášek do pečiva, mleté vlašské ořechy. Postupně vmícháme do vajíčkové směsi. Těsto pečeme na pečicím papíru na 170 stupňů 40 minut.
Zdroj: Youtube
Na krém vyšleháme zakysanou smetanu s mascarpone do hladka. Přidáme kondenzované mléko a nakonec rozpuštěnou ne horkou želatinu.
Zdroj: Youtube
Piškotu překrojíme podélně na polovinu. Jednu část potřeme oblíbeným džemem.
Zdroj: Youtube
Na vrchol dáme krém a přiložíme druhou polovinu piškoty. Necháme na chvíli ztuhnout a připravíme si polevu.
Zdroj: Youtube
Na polevu smícháme kondenzované mléko, máslo a kakao. Roztavíme nad ohněm a polejeme celý povrch torty. Na ozdobu poukládáme kousky ořechů. Dort dáme ztuhnout do lednice.
Zdroj: Youtube