Zdroj: Canva
Řezy rafaelo
Pokud máte rádi sladké, jistě si pochutnáte na tomto výborném receptu! Jedná se o rafaelo řezy na plech, které mají jemnou kokosovou chuť a zamilují si je i vaše dítka.
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
- sůl
- 200 g kondenzovaného mléka
- 150 g strouhaného kokosu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50 g mletých mandlí
- 150 g bílé čokolády
- 2 Lžíce kokosového oleje
Nejnovější letáky
Postup
Prvně si předehřejte troubu na cca 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem a solí. Přidejte nakrájené máslo a pěkně ho zapracujte do mouky, dokud nevznikne drobivá konzistence.
Přidejte vejce a hněťte, dokud se těsto nespojí.
Dále zabalte těsto do potravinové fólie a nechte ho odpočinout v lednici asi na 30 minut.
Mezitím připravte náplň.
Ve středně velké míse smíchejte kondenzované mléko, strouhaný kokos, vanilkový extrakt a mleté mandle.
Vytvořte kompaktní hmotu.
Vyjměte těsto z lednice a rozválejte ho na pečicím papíru na velikost plechu.
Přeneste těsto spolu s papírem na plech a rovnoměrně rozetřete náplň z kokosu po celém povrchu těsta.
Pečte v předehřáté troubě cca 20-25 minut, dokud těsto nezezlátne.
Zatímco se řezy pečou, připravte polevu.
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu s kokosovým olejem, dokud nevznikne hladká a tekutá poleva.
Po vyjmutí řezů z trouby ještě teplé polejte čokoládovou polevou.
Pokud si přejete, ozdobte vrch řezů celými mandlemi či kousky kandovaného ovoce.
Nechte kokosové řezy rafaelo ztuhnout a vychladnout. Poté je nakrájejte na čtverce nebo obdélníky a podávejte.