Řezy kardinál
Perfektní kardinálové řezy s šlehačkovou náplní.
Ingredience
těsto
- 6 kus vaječné bílky
- 6 kus žloutek
- 2 ks vejce
- 1⁄2 šálky krystalový cukr
- vanilkový lusk
- mouka hladká speciální
Náplň
- 1 ks Vanilkový trdelník
- 1 ks citron
- Rybízový džem
- smetana ke šlehání
- moučkový cukr
- ztužovač šlehačky
Nejnovější letáky
Postup
Oddělíme žloutky od bílek. K žloutkům přidáme celé 2 vejce.
Zdroj: Youtube
Bílky vyšleháme s krystalovým cukrem na tuhý sníh.
Zdroj: Youtube
Plech vyložíme pečicím papírem a bílkovou směs naplníme do cukrářského sáčku. Pomocí sáčku nastříkáme proužky na plech.
Zdroj: Youtube
Předehřejeme troubu na 160°C.
Žloutky vyšleháme s vanilkovým luskem a cukrem.
Zdroj: Youtube
Žloutkovou směs lehce promícháme s moukou.
Žloutkovou směs naplníme do druhého cukrářského sáčku a nastříkáme ji mezi bílkovou směs.
Tak připravené těsto na kardinálské řezy posypeme moučkovým cukrem a dáme ho péct na 25 minut.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu vyšleháme se zpevňovačem, práškovým cukrem a vanilkovým strukem.
Pečicí papír odlepíme z těsta a potřeme ho džemem.
Zdroj: Youtube
Na marmeládu rozetřeme náplň a položíme na ni druhý plát.
Zdroj: Youtube
Kardinalové rezky posypeme moučkovým cukrem.