Zdroj: Claudia Subero from Getty Images
Red Velvet z Červené Řepy
Red Velvet z červené řepy je klasický dezert s moderním zdravým twistem. Červená řepa dodává koláči překrásnou červenou barvu a tuto verzi Red Velvetu činí mnohem zdravější.
Ingredience
Těsto
- 2 ks vejce
- 200 g cukr
- 100 g Měkké máslo
- 250 g hrubá mouka
- 2 lžíce kakao
- 1 lžička prášek do pečiva
- 2 Lžíce nastrouhaná červená řepa
Krém
- 200 g Smetana
- 1 ks vanilkový lusk
- 80 g cukr
- 200 g mascarpone
Nejnovější letáky
Postup
Vejce utřeme s cukrem do pěny. Přidáme měkké máslo a promícháme. Přisypeme hrubou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmícháme nastrouhanou červenou řepu.
Těsto vložíme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme cca 25 minut na 180 stupňů.
Mezitím si připravíme krém. Smetanu ušleháme s cukrem a vanilkovým luskem do pěny. Poté přidáme mascarpone a promícháme do hladka.
Upečený koláč necháme vychladnout, poté ho překrájíme na dvě poloviny. Na spodní polovinu naneseme část krému, přiklopíme druhou polovinou těsta a naneseme zbytek krému na vrch.
Koláč necháme v chladničce alespoň 1 hodinu odležet a poté ho podáváme.