Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Pudinkáče
Nejlepší pudinkáče, pochoutka nejen pro děti.
Ingredience
Suroviny
- 400 g mouka hladká speciální
- 5 pl krystalový cukr
- 1 kostka čerstvé droždí
- 3 ks žloutek
- 200 ml Rostlinný olej
- 250 ml vlažné mléko
- 1 čajová lžička sůl
Krém
- 3 Balíčky Zlatý klas (prášek)
- 800 ml plnotučné mléko
- 2 ks vanilkový cukr
- 200 g máslo
- 4 pl krystalový cukr
- 3 ks bílek
- 1 kus vejce
- 6 pl moučkový cukr
Nejnovější letáky
Postup
Začneme přípravou těsta. Do vlažného mléka si dáme lžičku cukru a nadrobíme droždí. Povrch posypeme trochou mouky. Necháme na teplém místě kynout kvásek.
Mouku sypeme do velké mísy, přidáme sůl, cukr, olej, žloutky a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout.
Mezitím co nám kynutí těsto připravíme krém. Z mléka, krystalového cukru, vanilkového cukru a zlatého klíčku uvaříme hustý puding.
Do vařeného pudinku nakrájíme máslo. Promícháme a přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Všechno dohromady promícháme a necháme vychladnout.
Kynuté těsto přesuneme na pomoučněnou desku a rozdělíme do stejně velkých bochníků. Z každého uděláme šišku a zakroucíme ji jako vrták. Položíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 15 minut.
Po upečení vybere, necháme vychladnout. Podélně rozřízneme a naplníme krémem. Vrchol pudinkáčů posypeme práškovým cukrem.