INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pravý turecký med

Turecký med (Lokum) je sladkost oblíbená nejen v Turecku, ale všude po světě. Je to želatinová pochoutka obalená v moučkovém cukru, která může mít mnoho různých chutí - od pomeranče, přes různé druhy ořechů, až po růžovou vodu. Výroba tureckého medu není vůbec složitá, tak se na to pojďme společně podívat!

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 500 g cukru Přidáno do
  • 1 bal želatiny Přidáno do
  • 2 dl vody Přidáno do
  • 1 lžička citronové šťávy Přidáno do
  • moučkový cukr na obalení Přidáno do
  • Barva a příchuť dle libosti (například vanilka, pomerančová kůra mandle růžová voda apod.) Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

V hrnci smícháme cukr s želatinou a přidáme vodu. Přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr a želatina úplně nerozpustí.

2. Krok

Odstavíme z varu a přidáme citrónovou šťávu a příchuť dle libosti. Dobře promícháme.

3. Krok

Nalijeme směs do formy vyložené pečícím papírem a necháme vychladnout a ztuhnout alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

4. Krok

Po ztuhnutí turecký med vyklopíme z formy, nakrájíme na malé kostičky a obalíme v moučkovém cukru.

5. Krok

Skladujeme v chladnu a suchu v uzavřené nádobě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty