INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pravý turecký med

Turecký med (Lokum) je sladkost oblíbená nejen v Turecku, ale všude po světě. Je to želatinová pochoutka obalená v moučkovém cukru, která může mít mnoho různých chutí - od pomeranče, přes různé druhy ořechů, až po růžovou vodu. Výroba tureckého medu není vůbec složitá, tak se na to pojďme společně podívat!

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 500 g cukru Přidáno do
  • 1 bal želatiny Přidáno do
  • 2 dl vody Přidáno do
  • 1 lžička citronové šťávy Přidáno do
  • moučkový cukr na obalení Přidáno do
  • Barva a příchuť dle libosti (například vanilka, pomerančová kůra mandle růžová voda apod.) Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

V hrnci smícháme cukr s želatinou a přidáme vodu. Přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr a želatina úplně nerozpustí.

2. Krok

Odstavíme z varu a přidáme citrónovou šťávu a příchuť dle libosti. Dobře promícháme.

3. Krok

Nalijeme směs do formy vyložené pečícím papírem a necháme vychladnout a ztuhnout alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

4. Krok

Po ztuhnutí turecký med vyklopíme z formy, nakrájíme na malé kostičky a obalíme v moučkovém cukru.

5. Krok

Skladujeme v chladnu a suchu v uzavřené nádobě.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Saláty

264 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2755 recepty

Droždí

242 recepty