INZERCE
Pravý maďarský kotlíkový guláš
Tento kotlíkový guláš je tradiční a oblíbené jídlo maďarské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a intenzivní vůní.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g hovězího masa (nejlépe krkovička)
- 2 cibule
- tuk (sádlo nebo olej)
- 2 Lžíce červené papriky
- sůl, pepř
- 1 feferónka
- 3 stroužky česneku
- 500 g brambor
- 2 Lžíce hladké mouky
- 11⁄2 l vody
- 1 paprika
- 1 rajče
- čerstvý majoránka
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli osmahneme na tuku dozlatova, přidáme maso a orestujeme ho.
2. Krok
Přisypeme červenou papriku, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájenou feferonku a prolisovaný česnek. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, promícháme a zasypeme moukou. Vše důkladně promícháme a podlijeme vodou.
3. Krok
Vaříme asi 1,5 hodiny, mezi tím přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajče. Před koncem vaření podle chuti dochutíme a přidáme čerstvý majoránka.
4. Krok
Guláš podáváme samostatně nebo s chlebem. Chutná ale také s knedlíkem.