INZERCE

Pravý maďarský kotlíkový guláš

Tento kotlíkový guláš je tradiční a oblíbené jídlo maďarské kuchyně, které vyniká svou bohatou chutí a intenzivní vůní.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa (nejlépe krkovička) Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • tuk (sádlo nebo olej) Přidáno do
  • 2 Lžíce červené papriky Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 feferónka Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • 500 g brambor Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • 1 paprika Přidáno do
  • 1 rajče Přidáno do
  • čerstvý majoránka Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli osmahneme na tuku dozlatova, přidáme maso a orestujeme ho.

2. Krok

Přisypeme červenou papriku, osolíme, opepříme, přidáme na plátky nakrájenou feferonku a prolisovaný česnek. Přidáme oloupané a nakrájené brambory, promícháme a zasypeme moukou. Vše důkladně promícháme a podlijeme vodou.

3. Krok

Vaříme asi 1,5 hodiny, mezi tím přidáme na kousky nakrájenou papriku a rajče. Před koncem vaření podle chuti dochutíme a přidáme čerstvý majoránka.

4. Krok

Guláš podáváme samostatně nebo s chlebem. Chutná ale také s knedlíkem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Saláty

264 recepty

Dorty

315 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2769 recepty

Houby

119 recepty

Dezert

1861 recepty

Pečivo

517 recepty

Masové pokrmy

1363 recepty

Smažené

487 recepty

Banán

161 recepty

Sušenky

20 recepty