INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/uCzQtkDUpYOze3QD7gKv/68b776a207264d0cc7783026ee2d48.jpeg)
Plněný lilek
PLNĚNÝ LILEK ➡️ Věděli jste, že lilek obsahuje množství minerálů, vitamínů a je bohatý například i na železo? Vyčarujete z něj skvělý letní oběd doslova za pár chvil 😉
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 lilek
- 1 mozzarella
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g Rýže
- mletá kurkuma
- sůl a pepř
- petrželová nať
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Lilek nakrájíme na vějíř tak, aby byl u užšího konce stále spojený. Posolíme ho a necháme cca 15 minut "vyplakat", aby se zbavil hořkosti.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/uCzQtkDUpYOze3QD7gKv/28fb3faea03981c83b7fc8cf7b65f0.jpeg)
2. Krok
Mezitím si uvaříme do poloměkka rýži se špetkou kurkumy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/uCzQtkDUpYOze3QD7gKv/e97df6e897668e3d368c1ff8f4bbdb.jpeg)
3. Krok
Nakrájíme si ingredience, kterými budeme plnit lilek. Lilek opláchneme pod studenou vodou. Rýži přendáme do zapékací mísy, položíme na ni lilek a do zářezů vložíme suroviny. Osolíme, opepříme a vrch posypeme petrželovou natí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/uCzQtkDUpYOze3QD7gKv/1a141a2475dd2d56313332acfeceb9.jpeg)
4. Krok
Pečeme přikryté na 220°C cca 30 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/uCzQtkDUpYOze3QD7gKv/e7d25564b6020d8e008d02ea71047c.jpeg)