INZERCE
Zdroj: FB: Vaříme s Vendy
Perník s citrónovou polevou
Tradiční český perník s citrónovou polevou, ideální na vánoční stůl nebo jako sladkost k odpolednímu čaji. Perník je měkký a vláčný s výraznou chutí po kořeních a citrónová poleva dodává svěží kontrast.
INZERCE
Ingredience
porce
12
Perníkové těsto
- 500 g mouky
- 1 ks jíška
- 250 g cukru
- 100 g moučkového cukru
- 20 g kakaa
- 1 lžička skořice
- 1 lžička hřebíčků
- 1 ks vejce
- 200 ml mléka
- 1 lžička sody bicarbony
Citrónová poleva
- 1 ks citron
- 200 g moučkového cukru
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Předehřejeme troubu na 180°C a připravíme formu.
2. Krok
V míse smícháme mouku, kakao, cukr, jíšku a koření.
3. Krok
Přidáme vejce a mléko a vše pečlivě promícháme.
4. Krok
Na závěr přidáme sodu bicarbonu a těsto vložíme do formy.
5. Krok
Perník pečeme 60 minut do zlatova.
6. Krok
Mezitím nastrouháme citrónovou kůru a vymačkáme citrónovou šťávu.
7. Krok
Citrónovou kůru a šťávu smícháme s moučkovým cukrem a vytvoříme polevu.
8. Krok
Vyndaný a vychladlý perník potřeme citrónovou polevou.
9. Krok
Perník necháme do druhého dne odležet a poté podáváme.