INZERCE

Zdroj: FB: Vaříme s Vendy

Perník s citrónovou polevou

Tradiční český perník s citrónovou polevou, ideální na vánoční stůl nebo jako sladkost k odpolednímu čaji. Perník je měkký a vláčný s výraznou chutí po kořeních a citrónová poleva dodává svěží kontrast.

INZERCE

Ingredience

porce
12

Perníkové těsto

  • 500 g mouky Přidáno do
  • 1 ks jíška Přidáno do
  • 250 g cukru Přidáno do
  • 100 g moučkového cukru Přidáno do
  • 20 g kakaa Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 1 lžička hřebíčků Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 200 ml mléka Přidáno do
  • 1 lžička sody bicarbony Přidáno do

Citrónová poleva

  • 1 ks citron Přidáno do
  • 200 g moučkového cukru Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Předehřejeme troubu na 180°C a připravíme formu.

2. Krok

V míse smícháme mouku, kakao, cukr, jíšku a koření.

3. Krok

Přidáme vejce a mléko a vše pečlivě promícháme.

4. Krok

Na závěr přidáme sodu bicarbonu a těsto vložíme do formy.

5. Krok

Perník pečeme 60 minut do zlatova.

6. Krok

Mezitím nastrouháme citrónovou kůru a vymačkáme citrónovou šťávu.

7. Krok

Citrónovou kůru a šťávu smícháme s moučkovým cukrem a vytvoříme polevu.

8. Krok

Vyndaný a vychladlý perník potřeme citrónovou polevou.

9. Krok

Perník necháme do druhého dne odležet a poté podáváme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty