Zdroj: Pixabay: congerdesign
Pečené sýrové masové kuličky z tuňáka v konzervě
Tyto masové kuličky jsou chutné, lehké a výjimečně syté. Vzhledem k tomu, že se zaměřujeme na zdravější stravu, pečení těchto karbanátků namísto smažení snižuje množství přijatých tuků.
Ingredience
- 2 plechovky Tuňáka v olivovém oleji (osušeného a zbaveného vloček)
- 1⁄4 šálek Parmezán, nastrouhaný
- 1⁄4 šálek Italská strouhanka
- 1⁄4 šálek čerstvá petržel, nasekaná
- 1⁄4 šálek citronová šťáva
- Kůra z jednoho citronu
- 1 stroužek česneku, mletého
- 1 vejce
- sůl a pepř podle chuti
- 2 pl olivový olej
- 1 jar Omáčky marinara (nepovinné)
- 1 jar Omáčky marinara (nepovinné)
Nejnovější letáky
Postup
Začněte předehřátím trouby na 375 °C, což je teplota, která umožní rovnoměrné propečení tuňákových karbanátků.
Ve velké míse smíchejte osušeného a vločkovaného tuňáka, parmazán, strouhanku, petrželku, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek a vejce. Dochuťte solí a pepřem. Z vlastní zkušenosti vím, že použití tuňáka z konzervy v olivovém oleji dodá receptu více chuti než vodní varianta.
Ze směsi vytvarujte 1 cm velké karbanátky. Ujistěte se, že jsou pevně zabalené, protože to zajistí, že během pečení udrží svůj tvar.
Karbanátky položte na vymaštěný plech a rozdělte je rovnoměrně. Potřete je tenkou vrstvou olivového oleje - pomůže jim to získat nádhernou zlatavou barvu.
Tuňákové karbanátky pečte asi 20 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé. Důležitou radou je nepřekračovat tuto dobu pečení, aby se tuňák nevysušil.
Pokud jste milovníky marinády nebo jiných omáček, můžete si během pečení karbanátků ohřát sklenici a podávat je jako přílohu nebo je můžete přelít při podávání.