Zdroj: FoodStock by Canva
Pečené hovězí maso s brambory
Pečené hovězí maso s brambory je výživné a chutné jídlo. Ideální volba pro rodinný oběd, který si zamiluje každý milovník masa.
Ingredience
Hovězí maso
- 800 g hovězí maso
- 2 ks cibule
- 4 ks česnek
- 1 větvička rozmarýnu
- 1 větvička Máta
- 1 čl Sůl
- 1 čl mletý černý pepř
Zelenina
- Brambory
- mrkev
Nejnovější letáky
Postup
Očistěte hovězí maso a osušte ho. Poté ho natřete solí a černým pepřem.
Na pánev na středním ohni přehřejte trochu oleje. Přidejte maso a opečte ho z každé strany, aby bylo krásně hnědé. Poté ho vyjměte a odložte stranou.
Do stejné pánve přidejte jemně nakrájenou cibuli a česnek. Opékejte, dokud nebude cibule měkká a zlatavá.
Předehřejte troubu na 180°C. Brambory a mrkev oloupejte, nakrájejte na menší kousky a promíchejte s olivovým olejem a solí. Rozložte je rovnoměrně na plechu.
Přidejte upečené hovězí maso na plech mezi brambory a posypte rozmarýnem a tymiánem.
Vložte plech do trouby a pečte asi hodinu, nebo dokud nejsou brambory měkké a maso je upečené podle vaší chuti.
Před podáváním nechte maso 5 - 10 minut odpočívat a poté ho nakrájejte na plátky. Brambory podávejte jako přílohu k masu.