:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/lJczmPyAZoRTOtUtyt6J/312c24c959c3dbd37275f18b401521.jpeg)
Pečená rajčata
Rajčata miluju všemi způsoby a mohu je jíst každý den na kilogramy. 😁 Tato pečená jsou vynikající a v zimě mi připomínají teplé letní večery. A pokud máte zvyk na Vánoce rozdávat jedlým dárky, tak tato pečená rajčata určitě vaši nejbližší ocení.
Ingredience
- 3 kg čerstvá rajčata
- 10 ks stroužky česneku
- olivový olej
- Tymián
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Množství rajčat je odhadem. Pokud máme klasická rajčata, nakrájíme je na čtvrtky. Menší (cherry) stačí na půl a naskládáme je těsně na pekáč/plech. Mezi ně vložíme oloupané stroužky česneku, až do dna pekáče. Osolíme, pokapeme olejem, na vrch nakládáme větvičky tymiánu (pokud nemáme čerstvý, můžeme použít sušený) a pečeme v troubě na 150°C tři hodiny.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/lJczmPyAZoRTOtUtyt6J/0d2247ec018e99ca5a93aac429e9b8.jpeg)
Po upečení česnek rozmačkáme vidličkou, bylinky zahodíme a všechno dohromady nalijeme do malých zavařovacích lahví. Rajčata sterilizujeme při 80°C po dobu 20 minut. Dobrou chuť 😋
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/lJczmPyAZoRTOtUtyt6J/996a1e2ff8b2d82ebd80de67496cd2.jpeg)